Podoloog Ingrid Willems

Hallo, ik ben Ingrid!

Ik wou er zo hard de brui aan geven …

De voltijdse dagopleiding ‘Bachelor in de Podologie’ op je 41ste combineren met een gezin met twee kleine kinderen bleek erg zwaar. Het slorpte bakken energie en ik wou er eigenlijk zooo graag de brui aan geven. Waarom was ik hier eigenlijk (nog op die leeftijd) aan begonnen ? Wat wou ik aan wie bewijzen ? Zat de wereld hier nu echt op te wachten ?

Tot ik op een dag iets aparts vaststelde bij mijn eigenste dochter …

Ik zat in mijn tweede jaar en ze klaagde van een ‘ambetante’ heup. Dus ging ze meteen als testmodel de tafel op. Hieruit bleek dat ze één voet niet voldoende kon klikken en ik merkte dat ze haar manier van stappen hierop dus (heel subtiel) had aangepast .. precies door met die heup te compenseren en dus te gaan forceren.

De huisarts zag hier niet meteen graten in. We moesten maar even afwachten, vond hij. Huh ?

Ik drong aan toch een foto te laten nemen, want ik stond nu natuurlijk met twee voeten in die studie en wist ondertussen wél al dit voor problemen kon gaan zorgen. Hij stemde uiteindelijk in (maar dat kwam vooral door die studie, denk ik). De beelden werden genomen. Er werd niets bijzonder vastgesteld. Kous af.

Oef, dacht de moeder in mij. Maar als podoloog (ok, toen nog in spé) kon ik dit niet zonder meer accepteren … Of ik de foto’s mocht bekijken, vroeg ik ?
Ik spotte een korte aarzeling, maar hij haalde ze toch boven. Met enige schroom en mijn hart in de keel opperde ik alsnog mijn vermoeden. Hij moet mijn niet aflatende vastberadenheid hebben gevoeld en zou het navragen. Enkele uren later werd mijn vermoeden bevestigd.

Men had dit gemist. Haar voet moest worden geopereerd.

En hoewel ik als moeder wellicht vooral opluchting hoorde te voelen, primeerde bij mij één grote YES-sensatie.

Goed dat ik hier niet heb losgelaten, ‘voet’ bij stuk heb gehouden. Dus dat studeren was dan toch niet voor niets geweest… Toen is het écht beginnen kriebelen, ik voelde de endorfines borrelen!

De voet an sich was prima hersteld, zoveel is zeker. Maar ze stapte nog steeds ‘anders’. Alsof haar lichaam zich die geforceerde manier van stappen had eigen gemaakt. En ze had nog steeds last in die heup.

Maar voor de chirurg was de operatie geslaagd en dat was toch wat telde ? Discuteren had geen zin. Mijn kind zag er volstrekt normaal uit. Ik zag spoken.

Ik wist niet wat ik hóórde ! Hoezo spoken? Dat stappen zat nog steeds niet goed, zoveel was wel duidelijk. En die pijn was er ook nog steeds. We moesten dan toch verder hiermee ?!
Maar ik kreeg nergens gehoor. Dit was het dan. Pijnstilling was voor mij een ‘no go’ en de kine sessies waren wel deugddoend, maar boekten ook geen echte vooruitgang…

En wie zou ons hier nu verder helpen ? Het zit toch niet tussen onze oren ?

 

Toen is de vonk overgeslaan. Ik moest en zou podoloog worden. Of beter: stapanalist. Mensen kunnen toch niet blijven zitten met hun pijn, terwijl de oplossing simpelweg kan liggen in hun manier van stappen. Toch?

Maar dat liep niet geheel zoals verwacht…

De eerste jaren legde ik me vooral toe op mijn vak. Ik moest natuurlijk eerst ervaring (en dus geloofwaardigheid) opbouwen. En dat liep van aardig naar best goed ! Ik begon daarop stilaan te netwerken bij de zorgverleners in de buurt om samen te gaan werken. Over onze werkdomeinen heen. Het beste van alle werelden bij elkaar. Dacht ik.

De schellen vielen echter van mijn ogen. Zo werkt dat dus niet in de zorgsector.

Hoe steengoed, gedreven en specialistisch de meeste zorgverleners ook mogen zijn, ze blijven vaak in hun eigenste vakje zitten. Terwijl de oorzaak van de pijn net zo goed tussen twee vakjes in kan vallen. En dus wordt die niet opgepikt… Tenzij je je stap laat onderzoeken door de stapanalist !

En dat zou dus mijn missie worden : precies tussen die vakjes gaan zoeken.

En kijken hoe (het écht met) je gaat.

Wat je wel vooraf moet weten:

Een degelijk stap onderzoek vraagt tijd. Dat duurt al gauw 1.5u. Maar dat heeft vooral met mijn enthousiasme te maken en hoe ik dat moeilijk kan intomen.

Het kan ook zijn dat ik meer aandacht schijn te hebben voor de rest van je lichaam dan je pijnpunt zelf. Dat is niet omdat ik niet wil luisteren naar wat je weet, maar ik ga nu eenmaal graag (eigenwijs) op zoek naar wat we nog niet weten. Of zoals Einstein het zegt : “Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten”.

Ik vraag bij het maken van je afspraak soms al best wat informatie. Op die manier kan ik goed voorbereid aan het onderzoek beginnen. Goed begonnen is al half gewonnen.

Oh ja, ik durf ook wel eens je manier van stappen na te doen (en niet alleen wanneer je al bent vertrokken). Je kan dat raar of stigmatiserend vinden, maar zo begrijp ik je klacht nu eenmaal het beste. En eigenlijk heb je hier ook wel wat aan, want dat beeld blijft beter hangen.

Podoloog Ingrid Willems

En nu we het toch over mij (en mijn rariteiten) hebben :

  • Ik word mega extatisch van een flinke schep uit de enige echte Nutella pot. Wist je dat bij ons die pot in een koffertje zit waarvan de sleutel dagelijks door mijn kinderen wordt verstopt ?
  • Ik heb vaak het gevoel dat mensen me niet kunnen volgen in mijn (rare) denken en stoot dan steevast op een koppel gefronste wenkbrauwen waarop ik de dingen tientallen keer opnieuw ga uitleggen tot je mee bent
  • Ik ben diegene die zonder twijfelen de cava kiest bij het binnenkomen op elk feestje. Maar na twee glazen neemt de BOB in mij het gelukkig altijd van mij over, anders ga ik geheid op mijn kop staan .. (en stappen gaat nu eenmaal makkelijker op je voeten)
  • Ik praat wel eens luidop tegen mezelf en durf ook mensen imiteren (maar soms vergeet ik te wachten tot ze weg zijn …)
    Mensen die te vroeg komen, vind ik irritant (daarom kom ik zelf altijd iets later 😉)
  • Ik ben niet zo’n grote Kerst fan, maar op 1 december moet de plaat van James Last op. Die blazers en belletjes maken elk jaar opnieuw iets kinderlijks in mij los (ik durf hem stiekem ook wel in andere seizoenen opzetten, maar dat vertel ik niemand ..)
  • Hoewel je zou kunnen vermoeden dat ik wel 80 paar schoenen heb staan, is het tegendeel waar. Ik investeer met plezier in een duurdere schoen als die 100% goed zit om hem dan maanden niet meer uit de doen (liefst koop ik dan meteen drie paar dezelfde, elk in een ander kleurtje).

Ja, ik wil graag mijn pijn aanpakken en een afspraak maken !

Sukkel jij ook (al maanden) met pijn aan je voet, knie, heup of rug en raakt die maar niet (of slechts deels) opgelost?

Wil jij graag weten of je manier van stappen (een deel van) de oplossing kan zijn?

Ik kan niet wachten om, samen met jou,  de volgende stap te zetten (en dat mag je gerust letterlijk nemen).

Lees hier hoe anderen reeds de juiste stap hebben gezet :

Na maandenlang gesukkel met mijn tenen kwam ik bij Ingrid terecht. Na een grondige screening werd er beslist om steunzolen te beginnen dragen. Deze werden met de grootste zorg op maat gemaakt en ze bieden mij vandaag de dag nog steeds de nodige steun en hulp. Soms kan ik alweer eens een schoen zonder steunzool dragen. Een podologe met de nodige vakkennis

Ilse Heyvaert, Lebbeke 
Ilse Heyvaert, Lebbeke

Het gaat heel goed. Ik heb nóg betere schoenen gekocht (van Mobils) en de zolen passen daar perfect in. Mijn kine is nu met vakantie maar ik doe de oefeningen nu zelf thuis. Gisteren een wandeling van meer dan 10000 stappen gedaan en geen pijn! Ik ben heel tevreden!

Y.C. 
Y.C.

Verzorgde praktijk , vriendelijke ontvangst en correcte diagnose.
Kortom een aanrader wie met podologische problemen zit.

Yarne Gosselin, Bornem 
Yarne Gosselin, Bornem

Ongeveer een jaar geleden kwam ik met pijnlijke voeten en een pak vragen hierover in de praktijk van Ingrid terecht.

Dankzij een uitgebreid onderzoek en de vakkennis van Ingrid kreeg ik een oplossing op maat.

Vrij snel verdween de pijn en kan ik zelfs opnieuw lopen, wat ik gedurende jaren niet meer kon.

Lieve Van den bussche, Buggenhout 
Lieve Van den bussche, Buggenhout

Vriendelijk en correcte afspraken.
Er wordt zeker voldoende tijd aan de patiënt besteed.

A.V., Buggenhout 
A.V., Buggenhout

Hallo Ingrid

Dank voor het verslag en de expertise. Ik was best onder de indruk van alle metingen en voor mij nieuwe inzichten. Het verslag lijkt “Chinees” voor mij, maar ik herken er wel de lijnen in die jij me reeds verstaanbaar maakte. Ik maak het over aan mijn huisarts.

Tot volgende week voor het ophalen van de steunzolen. Groeten en alvast bedankt voor de goede zorgen

Griet 
Griet

Mijn behandeling bij en door mevrouw Willems was bijzonder efficiënt. Zij nam meer dan voldoende tijd voor het onderzoek en kwam met een heldere en duidelijke diagnose, die getuigde van hoge professionaliteit.

Tom Van Peer, Boom 
Tom Van Peer, Boom

Met de steunzolen an sich gaat het prima. Voelde van in het begin heel comfortabel en prettig aan! Kijk er zelfs naar uit om mijn schoenen ’s morgens aan te doen.

E. M., Bornem 
E. M., Bornem

Nadat mijn zoon een half jaar lang bleef klagen over pijn in de voeten, heb ik uiteindelijk besloten om een podoloog op te zoeken.
Ingrid heeft na een grondig onderzoek, podologische zolen aanbevolen. Ze heeft mijn zoon een uitgebreide maar heel duidelijke uitleg gegeven over zijn probleem en de functie van de zolen.
Een paar weken later mochten we ze al ophalen. Na een aanpassingsperiode van een paar weken is zijn pijn volledig verdwenen. Nu twee jaar later voelt hij er zich nog altijd super mee, hij zou ze niet meer kunnen missen.

M.V.E., Buggenhout 
M.V.E., Buggenhout

Een super lieve dame die haar tijd neemt om tot de juiste oplossing te komen.

Zelfs mijn kinesist zei dat zij nog nooit zo een duidelijk verslag heeft gekregen.

Mijn voeten voelen weer als nieuw!

Bieke L. - Rumst 
Bieke L. - Rumst

Na een lange periode met pijnlijke voeten ben ik op consultatie geweest bij podologe Ingrid Willems en dat was , zo blijkt, een goede beslissing. Ik werd vriendelijk ontvangen en na enkele vragen en een gemoedelijk gesprekjevoelde ik me snel op mijn gemak. Daarna begon ze met een uitgebreide voetanalyse met veel uitleg, metingen en stappen op de loopband. Ze ontdekte al snel waar het schoentje wrong.

Ook voor bijkomende, onderliggende problemen stelt ze een behandeling voor. Na al die informatie worden die “fantastische” zolen gemaakt. Vol verwachting en met haar raadgevingen en tips ben ik de zolen beginnen dragen en nu kan ik ze niet meer missen.

Ik draag ze van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, een echte wellness voor mijn voeten. Elke dag vermindert de pijn en kan ik weer een stukje verder stappen. 

Ik ben er zeker van dat Ingrid nog veel mensen gelukkig zal maken en ik kijk uit naar de volgende afspraak. Tot slot kan ik alleen maar zeggen : BEDANKT INGRID !

Lydia Lauwers 
Lydia Lauwers

Ingrid, Bedankt voor de nodige aandacht en energie die jij in mij hebt gestoken.. ben eindelijk van mijn pijn in rechterenkel verlost na 4 maanden afzien dank zij mijn podologische zolen.. door u met zorg gemaakt..nogmaals bedankt.

Myriam Van Dooren, Londerzeel 
Myriam Van Dooren, Londerzeel

Ik was al langer van plan om eens een podoloog te raadplegen met het idee ‘voorkomen is beter dan genezen’, maar een afspraak maken stelde ik steeds uit… Tot ik op een dag pijn begon te krijgen aan mijn hiel en vooral tijdens het lopen.
Meteen een reden om snel een afspraak te maken.
Ingrid onderzocht de oorzaak van de pijn heel zorgvuldig en analyseerde mijn manier van stappen en lopen tot in detail. Met als resultaat een uitgebreid verslag en een heleboel tips. Na 4 weken kinesitherapie voel ik al een enorme verbetering.
De pijn die ik eerder voelde bij het lopen is al veel verminderd en ik tel af naar het moment dat de pijn volledig weg is. Bedankt Ingrid !

Inge Polspoel, Peizegem 
Inge Polspoel, Peizegem

Alex is bijzonder tevreden van zijn podologische zolen.  Hij heeft helemaal geen last bij het dragen, enkel een goed resultaat. De ontsteking aan zijn Halux Valgus is verdwenen en de grote teen is zich blijkbaar aan het rechten. We zijn u dus zeer dankbaar.

Als fervente hors-piste skiër heeft hij 100% heeft kunnen genieten zonder pijn ! Ook uw viltjes hebben hem super geholpen. En in antwoord op uw lieve vraag naar zijn examens, deze waren ook heel goed 🙂

Nogmaals onze oprechte dank!

Alex, Malderen 
Alex, Malderen

Heel nuttig voor mensen met allerlei problemen,steunzolen bijzondere kwaliteit, worden ook getest en gebruikt door sportlui, onderzoek professioneel.

E.L., Bornem 
E.L., Bornem

Ingrid, Wat een service heb jij toch. Bedankt voor jouw mail.

Intussen gaat het super met de zolen. Ik deed in begin veel opzoekwerk naar ervaringen van andere mensen. Eentje ervan heb ik onthouden: het is in begin doorbijten, maar nadien loop je op wolken. Het is waarheid geworden 😇

Ze voelen nu super goed aan. Bedankt !

Ineke, Buggenhout 
Ineke, Buggenhout

 

 Ik had steunzolen nodig maar ik twijfelde hierover, Ingrid had al het nodige al gedaan om ze te maken maar wachtte op mijn antwoord.

Na mijn besluit heeft het slechts enkele dagen geduurd voordat ik mijn steunzolen had, deze service vind je niet overal.

Hasan Teker, Willebroek 
Hasan Teker, Willebroek

Met mijn steunzolen gaat het heel goed. Dat alles dank ik aan Uw tussenkomst en die van de osteopaat in Wolvertem, die net als U zijn vak beheerst en net als U de nodige tijd besteedt en voor wie het resultaat van belang is. 

Maar zoals spijtig zo vaak, laten goed behandelde en tevreden patiënten minder snel van zich horen dan degene die vinden dat ze moeten klagen, ik wil mij hiervoor oprecht excuseren.

M.T., Grimbergen 
M.T.,  Grimbergen

Ingrid,

Ik wou je nog eens bedanken voor de behandeling en de steunzolen ! Tevoren verkortte ik steeds mijn wandelingen want vanaf ongeveer 5 km werd de pijn heel stekend zo net voor mijn tenen….nu voel ik na 8 km nog steeds niets, helemaal niets, zalig gevoel !

Ik heb ze ook gebruikt in mijn skibotten, vorig jaar liepen de tranen ongewild uit mijn ogen op de sleepliften door de stekende pijn onderaan mijn voeten, ook hier dit jaar….niks gevoeld…veel beter geskied ook

Echt bedankt !!

 

Ik heb geen pijn meer, de zolen doen hun werk, comfortabel bij het wandelen, ik sta ook beter bij het golfspel, maar ik speel niet beter,…. nog niet 😉

Rudolf Claes, Antwerpen 
Rudolf Claes, Antwerpen

Bedankt voor het verslag maar ook voor de afspraak. Het was voor mij de eerste keer dat ik zo een uitgebreide en duidelijke uitleg gekregen heb, dat was echt tof !

Julie, Brussel 
Julie, Brussel

Ik had uw naam doorgekregen van mijn kinesiste die heel goeie ervaringen met uw praktijk heeft.

Ik kan dit beamen, er wordt tijd genomen om alles grondig te onderzoeken en ik kreeg ook de nodige uitleg.

Verder kan ik rekenen op een goeie opvolging en kan ik steeds bij U terecht met eventuele vragen.

Martine Servaes, Lebbeke 
Martine Servaes, Lebbeke